تحقیقات زیادی در مورد مزایای گچ سمنان پارس بر روی خواص مکانیکی ملات ها انجام شده است. ظرفیت باربری و شکل پذیری سازه های بنایی تحت نیروهای افقی را می توان با تقویت گچ با شبکه های کافی بیشتر بهبود بخشید.
در اینجا، شبکه های ساخته شده از مواد ضد زنگ، با سطح مقطع مناسب، استحکام، تغییر شکل پذیری و فاصله الیاف، مطلوب تر هستند. اگر گچ با توری قوی تری تقویت شود، سهم آن در ظرفیت باربری کلی دیوار بنایی می تواند بسیار قابل توجه باشد.
این راه حل می تواند در جهت بهبود مقاومت لرزه ای سازه های بنایی جدید غیر مسلح و محصور و همچنین برای تقویت سازه های بنایی موجود بسیار منطقی و موثر باشد. همچنین از این محلول می توان برای استحکام بخشی اسکلت های بتنی و فولادی با مصالح بنایی استفاده کرد.
در سالهای اخیر علاقه فزایندهای به مقاومسازی و مقاومسازی سازههای بنایی موجود و جدید با استفاده از مواد کامپوزیت (FRP، ورقههای GFRP و غیره) وجود داشته است.
تحقیقات تجربی در مورد کاربرد گچ مسلح برای تقویت بنایی هنوز نادر است. چندین بررسی نشان داد که پوشش های گچ تقویت شده می تواند یک تکنیک توانبخشی قدرتمند برای تقویت بنایی باشد.
آریسوی و همکاران رفتار دیوارهای بنایی تقویت شده خارجی توسط گچ سیمانی تقویت شده با الیاف پلی وینیل الکل (PVA) را مورد مطالعه قرار داد. نتایج تجربی نشان داد که مقاوم سازی دیوارهای بنایی با گچ سیمانی تقویت شده با الیاف PVA مقاومت برشی دیوار را افزایش می دهد.
بساران و همکاران دیوارهای بنایی با مقیاس 1/2 را با ملات گچ تقویت شده با الیاف فولادی و پلی پروپیلن تحت بارهای عمودی در زوایای مختلف آزمایش کرد.
کاستا و همکاران هر دو آزمایش تجربی و عددی را بر روی یک اسکله بنایی موجود واقعی که از یک خانه دو طبقه بازیابی شده بود انجام داد تا تکنیک مقاوم سازی استحکام بخشی را با استفاده از گچ متصل تقویت شده بررسی کند.
دامبریسی و همکاران آزمایشات آزمایشی را بر روی پانل های بنایی تقویت شده با شبکه های پلیمری تعبیه شده در لایه گچ انجام داد. جوهاسووا و همکاران از شبکه های پلیمری و ملات های الیافی در آزمایش های لرزه ای سازه های بنایی سنگی استفاده کرد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.