استفاده از کشمش اصفهان در پیتزا موجب پرطرفدار شدن آن شد

هیپرکلسترولمی، یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی، به رایج ترین مشکل پزشکی در سراسر جهان تبدیل شده است و عادات غذایی بد یکی از دلایل اصلی آن است.

یک مطالعه مداخله ای با 15 بزرگسال با کلسترول بالا برای ارزیابی اثرات کاهش چربی یک رژیم غذایی گیاهی غنی از غلات کامل، آجیل و کشمش خشک شده در آفتاب بر روی لیپوپروتئین های سرم انجام شد.

پس از چهار هفته مداخله، کل چربی دریافتی کشمش اصفهان بدون تغییر باقی ماند، اگرچه تغییری در توزیع اسیدهای چرب در پلاسما وجود داشت: اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع (PUFA) افزایش یافتند، در حالی که اسیدهای چرب اشباع (SFA) کاهش یافتند.

افزایش مصرف تری گلیسیرید و فیبر با کاهش کلسترول رژیم غذایی، کلسترول تام، LDL-c و HDL-c همراه بود. بعدها، همان نویسندگان مطالعه متقاطع مشابهی را با 12 زن هیپرلیپیدمیک طراحی کردند. 8 هفته طول کشید.

در طول چهار هفته اول، شرکت کنندگان غذاهای تصفیه شده و فرآوری شده مصرف کردند و در چهار هفته گذشته آنها به رژیم غذایی غنی از فیتوشیمیایی مبتنی بر غلات کامل، حبوبات، میوه ها، سبزیجات، آجیل و دانه ها (شامل سه وعده 42 گرم در روز) تغییر دادند.

تغییر از رژیم غذایی تصفیه شده به رژیم غذایی غنی از فیتوشیمیایی باعث کاهش 61 درصدی SFA و افزایش 81 درصدی در PUFA و همچنین افزایش قابل توجهی در مصرف کربوهیدرات و کاهش قابل توجهی در دریافت پروتئین شد. در پایان مطالعه، میزان کلسترول تام و LDL-c به ترتیب 13% و 16% نسبت به پایه کاهش یافت.

با این حال، نتایج این دو مطالعه را نمی توان منحصراً به کشمش نسبت داد، بلکه به رژیم غذایی بر اساس غذاهای کامل و تصفیه نشده مربوط می شود. بورگی و همکاران ارتباط مصرف انفرادی میوه و سبزیجات با خطر ابتلا به فشار خون بالا را در سه مطالعه کوهورت آینده‌نگر بزرگ با 187453 شرکت‌کننده و بیش از 20 سال پیگیری بررسی کردند.

کل مصرف میوه کامل با خطر کمتر ابتلا به فشار خون بالا مرتبط بود، در حالی که مصرف کل سبزیجات با خطر ابتلا به فشار خون بالا ارتباط نداشت. در مورد کشمش، مصرف ≥ 4 وعده در هفته (یک وعده = 40-50 گرم) با کاهش خطر فشار خون همراه بود.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.